Ja comentàvem en l'anterior entrada del bloc, la importància vital en agricultura ecològica, d'un bon treball del sól abans de plantar.
És aquest un treball que cal anar-lo fent amb temps i de manera progressiva, en dies diversos si cal , i estant molt atent a l'estat de la terra. Observant, quin treball li hem de fer, si cal o no entar amb la motoaixada, en quina profunditat, quants dies deixarem entre passada i passada... dependrà, de l'estat de la terra, de la seva humitat...
Per entendre-ho, ens agrada parlar de la terra com a estomac de la planta, sent la base de la seva salut. Les arrels (igual que les fulles, tot i que en diferent mesura) respiren i per tant, necessiten oxígen.
Les arrels, com les persones, s'alimenten i si ho fan correctament, funcionen millor.
En agricultura convencional, centren la importància, en la higene, desinfecten amb productes la terra, la deixen "neta", i tenen tot un sistema de fetirrigació que fa que alimenti la planta. Ho fa però, artificialment i sobre un terra, que de tant higenitzat, està mort.
En agricultura ecològica, busquem el contari, diversitat, és a dir que els "bitxos" (microorganismes, cucs...) treballin, com en un ric sotabosc, creant un ecosistema, i equilibrant la terra.
Si pensem de nou, en la compatariva de l'estomac, veurem la gran riquesa de vida i "bitxos" diversos que hi tenim nosaltres dins l'estomac.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada