Pàgines

diumenge, 17 de gener del 2010

ITINERARIS GUIATS

Encetem l'any, oferint-vos un itinerari guiat, en el marc d'una serie d'inteneraris que ofereix la Diputació de Barcelona, sota el títol: recursos naturals a la Vall d'Horta: La Vinya.
Aquest, es farà al llarg de l'any en vuit ocasions, en les dates que us posarem a continuació.
La gràcia però d'aquest itinerari, és que si ve sabem que la natura es mou constantment, l'hort i la vinya, ho fan a un ritme impressionant, per tant sent el mateix itinerari, cada mes ens oferirà un moment diferent dins el cicle de cultiu, i això farà canviar els colors de la passejada i de les explicacions de l'Adrià, doncs s'anirà adaptant al que en aquell moment observem entre tots, als camps.
Les dates pel 2010: 14 de febrer, 14 de març, 25 d'abril, 6 de juny, 11 de setembre, 12 d'0ctubre, 14 de novembre i 8 de desembre. L'horari: 11 a 14 hores.
Ens trobarem a les 11 del matí, a la MASOVERIA del Marquet de les Roques, farem una passejada pels entorns del Marquet de les Roques, tot observant els indicis que l'home ens ha deixat de l'antic aprofitament dels recursos naturals de la vall; veurem un forn de pega, observerem el forn d'obra amb el que es va construïr les totxanes del Marquet, parlarem de l'aigua i reconeixerem algunes plantes medicinals que hi ha a la zona. Ens centrarem sobretot, en l'agricultura: en l'antic cultiu de la vinya que ens ha deixat cabanes de pedra seca, feixes, etc. i que anirem observant mentre ens dirigim als camps que, desde la Masoveria del Marquet, estem cultivant de vinya.
En funció de la temporada visitarem també altres cultius en ecològic que portem desde la masoveria com pot ser la mongeta del ganxet, el cigró, o l'horta. Podrem doncs, parlar d'agricultura ecològica, a peus de camp i tocant la Terra. Podeu trucar al 93 7141053, o al mail laterradelmarquet@gmail.com, per demanar informació complementaria.
El preu dels itinerais, establert per la Diputació de Barcelona és: 3 euros adults, 2 euros per infants d' entre 6 i 12 anys, es farà un 10% de descompte per a familia nombrosa, per als socis del Cercle d'Amics dels Parcs Naturals, funcionaris de la Diputació i monitors dels equipaments dels parcs.
Només ens resta, animar-vos a passejar amb nosaltres en aquesta ruta, entre agricultura i paissatge, totalment adaptada a les vostres curiositats entorn aquest món. Us esperem!