Pàgines

dimarts, 17 de maig del 2011

DE NOU, UN GOS ATACA UNA OVELLA.



Ahir a la tarda, el gos d'un excursionista, va atacar el xai petit que tenim a casa, deixant-lo agonitzant, amb la panxa oberta i tots els òrgans per fora. D'aquesta manera ( amb la companyia de l'amo)  vam trobar-lo amb els nostres tres fills petits, de dos, quatre i sis anys, i dos amiguets que venien a passar la tarda a casa.

Són varies les ovelles (i gallines) que  han estat atacades per  gossos que passegen per la vall d'horta, sense lligar i avançats dels seus amos, que passegen tranquil.lament més enllà, gaudint d' aquest racó de món.
Racó de món, que per ídilic, no és del tot solitari, doncs hi ha cases aïllades, amb families que hi vivim, amb bestiar i amb nens petits que, com que estan al pati de casa seva, hi juguen confiats.

Portar els  gossos lligats, és obligatori  segons la llei 3/94 de protecció d'animals,  l'ordenança municipal sobre la tinença d'animals de Sant Llorenç Savall, i   la normativa del pròpi Parc Natural, però és a més, de sentit comú, que un animal capàç d'arrencar panxes a mossegades,  es porti a passejar d'una manera segura per tots. Perque si per nosaltres, és tot un xoc el panorama que et queda a casa, amb tres nanos i els budells d'un xai de dos mesos escampats pel pati, penso tampoc deu ser agradable, per algú que estima el seu gos i que en reb segur, gestos agradables, veure'l en acció fer aquesta matança.

4 comentaris:

Cesc ha dit...

Em sap molt greu.

joan roma salvó ha dit...

Alguna cosa havia escoltat pel poble, fins i tot em van dir de qui era el gos. Em sap molt greu el que ha passat.
Es complicat, quasi impossible, veure-hi una part positiva d'aquest fet, però estic convençut que els vostres fills n'hauran tret una ensenyança.

MASIA LA MUNTADA ha dit...

Gràcies Cesc.
Joan, segur que si... gràcies.

Joan U.V. ha dit...

La gent de ciutat pensa que els camps de conreu són camps de gespa per jugar a pilota i que els ramats són amiguets i joguines pels seus gossos.

El meu avi, pastor, li hauria avisat que lligués el gos, però en cas contrari li hauria llençat el mastí i hauria acabat amb el problema.

Joan U.S.