Pàgines

dijous, 16 de setembre del 2010

MELMELADA DE SAÜC


El saüc omple els nostres paisatges, amb flors blanques a la priamvera i amb fruits moradíssims a l'estiu, tanmateix, no solem apreciar la seva gran funcionalitat a la cuina. En podem fer bunyols amb les flors i melmelades amb els fruits.


Ens encanta fer melmelades per tot el que suposa: anar a collir els fruits tot fent una excursió, omplir la cuina d'olors ensucrats, usar fruites de temporada  i omplir un rebost de potets ben decorats, promesa de càlids esmorzars pels diumenges d'hivern!




El nostre procès, sorgit de barrejar sistemes...  collim el saüc (ben madur!) n'anem separant el fruit de les branquetes, rentem i  el posem al foc amb uns dits d'aigua,   quan estigui tou, el passem pel turmix, i un cop ben triturat, pel colador xinès. La pasta resultant, la posem de nou al foc amb tant pes de suce com de pes tingui el saüc un cop passat pel xino. Remanem sense presses i envasem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es veu que les llavors tenen un petit contingut de cianur i és millor no triturar-les...investigueu, potser és millor colar abans de triturar...