Pàgines

dimecres, 7 d’abril del 2010

HORTET, NENS I SORRAL

Amb tant hort gran a la Masoveria,  vam pensar que seria una  idea divertida,  fer un hortet, una parada al pati de casa  per als nens.

La nostra idea inicial,  era que fos un hortet una mica experimental, com que nosaltres treballem amb  escoles creant hortets  molt organitzats i bonics, ens venia de gust,  deixar fer als nens, a veure què hi plantàven, com i on i observar què en sortia.  Pensàven que farien  un hortet molt anàrquic.



La primera sorpresa, mentre l'anàven creant, ja va ser que van voler segregar una part, perquè fos exclusivament sorral, del tot diferenciat amb el que seria el futur hort.


I el dia passat, planificant el planter que necessitarien per l'hort, va sorgir la seva idea: fer un hort exlusivament de maduixeres.

A més hi vam posar uns arcs per tal de fer-hi,  un mini hivernacle i així, en paraules dels nanos: "tenir maduixots tota la vida, i quan nevi també". Veurem què passa...

Previament a plantar, si que els  vam insistir en fer un bon treball del sòl.
Fanga en mà, ens hi vam passar un matí. Treballar la terra amb la fanga, permet airejar-la, sent totalment respectuós amb els seus estrats. Per horts familiars és la millor opció. Evidentment, en grans extensions, on resulta impossible fer un treball tant manual, hem de procurar, quan treballem amb el tractor intentar ser molt respectuosos amb els estrats ( l'estripadora ens ho permet en gran mesura)  i fer un ús puntual de la motoaixada.

Per tal de no trepitjar la terra a l'hora de treballar i collir, hi van voler posar també unes rajoles, tal i com han vist fer-ho moltes vegades, a més la distribució de les maduixeres van seguir un ordre molt clar, entre les dues linies que van fer per banda .

Conclusió: va quedar un hort molt organitzat, bonic i gens anàrquic. L'experiement que voliem, l'haurem de fer amb nens no acostumats a veure gaires horts.