Pàgines

dimarts, 17 de maig del 2011

DE NOU, UN GOS ATACA UNA OVELLA.



Ahir a la tarda, el gos d'un excursionista, va atacar el xai petit que tenim a casa, deixant-lo agonitzant, amb la panxa oberta i tots els òrgans per fora. D'aquesta manera ( amb la companyia de l'amo)  vam trobar-lo amb els nostres tres fills petits, de dos, quatre i sis anys, i dos amiguets que venien a passar la tarda a casa.

Són varies les ovelles (i gallines) que  han estat atacades per  gossos que passegen per la vall d'horta, sense lligar i avançats dels seus amos, que passegen tranquil.lament més enllà, gaudint d' aquest racó de món.
Racó de món, que per ídilic, no és del tot solitari, doncs hi ha cases aïllades, amb families que hi vivim, amb bestiar i amb nens petits que, com que estan al pati de casa seva, hi juguen confiats.

Portar els  gossos lligats, és obligatori  segons la llei 3/94 de protecció d'animals,  l'ordenança municipal sobre la tinença d'animals de Sant Llorenç Savall, i   la normativa del pròpi Parc Natural, però és a més, de sentit comú, que un animal capàç d'arrencar panxes a mossegades,  es porti a passejar d'una manera segura per tots. Perque si per nosaltres, és tot un xoc el panorama que et queda a casa, amb tres nanos i els budells d'un xai de dos mesos escampats pel pati, penso tampoc deu ser agradable, per algú que estima el seu gos i que en reb segur, gestos agradables, veure'l en acció fer aquesta matança.

MÉS I MÉS PRIMAVERA



La façana  de casa, que amb els segles no fa res més que anar guardant secrets i màgies, era, els últims dies,  un entrar i sortir d' entre les pedres, d'un abellerol amb llavors al bec.
Vam enfilar-nos, i en un racó increïblement profund de les parets de casa, hi vam trobar aquests tres abellorols, obrint el bec i esperant la mare...



dimecres, 11 de maig del 2011

XINO XANO, JA S'HA FET MOLT!


El passat dissabte, es va fer la segona classe teòrica del grup d'horta ecològica, avui arrepleguem una mica en imatges,  aquest mes que ha passat entre l'una i l'altra. 

Els hortelans inscrits al curs, van trobar-se cada un, una parcel.la de 40 m2, amb una passada de tractor i un tub de reg principal, que havien de fer seva. Durant aquest mes, s'han fet trobades amb l'Adrià per tal de qui ho volgués, pogués passar la moto aixada i per aprendre a instal.lar les aixetes i els tubs de reg gota a gota.


 Calia, rumiar i dissenyar l'hort, pensar els marges de plantació abans d'instal.lar el reg.




El resultat, és una variant d'onze hortets, on ja s'hi ha començat a plantar. En l'última classe, van posar en comú els perquès dels seus dissenys, basats en diferents informacions,exemples,  fotos, ganes d'experimentar formes...
Si bé és cert, que molts d'ells, s'han iniciat aquest mes  en l'horta amb aquests 40 metres, aquest expirimentar i tastar maneres d' ara, aquest anar mirant que fa el veí de la parcel.la del costat, serà segur la millor manera d'aprendre.
Benvinguda per cert, a la Belén, nova hortelena amb empenta!

dilluns, 2 de maig del 2011

TALLER D'HORT AL BALCÓ

Com a sortida final del curs  "l'hort al balcó" que ha ofert la UES (Unió Excursionista de Sabadell), de nou aquest any, van enfilar-se fins a la Masoveria del Marquet, per fer un taller pràctic de muntatge d'una taula de cultiu. 



Aquí tenim el grup, visitant els horts, i observant les eines que utilitzem.


I aquí, després de col.locar el reg, fent fins a tres muntatges de possibles horts en taula de cultiu.

En un moment del taller, mentre s'explicava la importància del sól, observant la reacció de diferents tipus de terra.

Com sempre, un plaer, rebre persones amb la mirada posada a la Terra.

(fotos de Marina Antúnez)