Pàgines

dijous, 23 de setembre del 2010

TARDOR

fulles
descans
groc i vermell
taronja i marró
màrfegues
caliu
esmorzar sota un sol que es fa amic
caminar dins un bosc que es despulla
olors
sentirs
omplir la cuina de sons fent xup-xup
 tapar les rialles dins un llit mig desfet
fresca a fora,  escalfor a dins...



 
                                                                                           



dijous, 16 de setembre del 2010

MELMELADA DE SAÜC


El saüc omple els nostres paisatges, amb flors blanques a la priamvera i amb fruits moradíssims a l'estiu, tanmateix, no solem apreciar la seva gran funcionalitat a la cuina. En podem fer bunyols amb les flors i melmelades amb els fruits.


Ens encanta fer melmelades per tot el que suposa: anar a collir els fruits tot fent una excursió, omplir la cuina d'olors ensucrats, usar fruites de temporada  i omplir un rebost de potets ben decorats, promesa de càlids esmorzars pels diumenges d'hivern!




El nostre procès, sorgit de barrejar sistemes...  collim el saüc (ben madur!) n'anem separant el fruit de les branquetes, rentem i  el posem al foc amb uns dits d'aigua,   quan estigui tou, el passem pel turmix, i un cop ben triturat, pel colador xinès. La pasta resultant, la posem de nou al foc amb tant pes de suce com de pes tingui el saüc un cop passat pel xino. Remanem sense presses i envasem.

dimecres, 15 de setembre del 2010

ESQUILANT LES OVELLES...

Una d'aquestes tardes d'estiu, vam tenir una visita especial, el nostre amic el pastor Paco, venia a veure'ns per esquil.lar les ovelles!!!!

Després d'uns mesos de tenir-les a casa, i pensar que ja hi estàvem fets,  el Paco, ens va deixar doblement bocabadats: primer, pel seu fer ràpid i segur amb les ovelles, en la manera que usava  per tal d'agafar-les  i inmobilitzar-les... en pocs minuts,  talment com si  les anés despullant del seu abric de llana, van quedar esquilades.


Bocabadats després, per  la tendresa del seu mirar, convertint-se un cop feta la feina d'esquil.lar, en un home pausadíssim, que mirava un a un els animals per reconèixer la seva salut, i ho feia amb una mirada neta, respectuosa, enormament  sàvia.

CAMPS DE TREBALL

Les vacances escolars, s'han notat al bloc, no pas a la vinya...
Aquests dies, us  anirem posant al corrent dels moviments que han trepitjat els camps... Reiniciem el Bloc!

Cada any l'Escola de Natura i participació juvenil LA MUNTADA, gestionada per AVALOT, casa propietat de la Diputació, realitza uns camps de treball on joves d'entre 16 i 18 anys, comparteixen estones de lleure i estiu, sumant-li  unes hores al dia de treball per l'entorn.



La bona entesa amb en Ferran de la Muntada, coordinador dels camps, va permetre que un grup de joves, vinguessin al camp de picapoll durant quatre matins, a treballar amb l'Adrià: van desherbar, podar i emparrar... i així, mentre maleïen el sol d'agost i enyoraven una platja, van escampar  arreu, aquella alegria plena de filtreig que es té als 17 anys! Gràcies per fer-ho!