Pàgines

divendres, 25 de juny del 2010

QUE NO SIGUI EXCUSA...


Que la molta feina que puguem tenir aquests dies  no serveixi d'excusa, per a trobar el moment d'anar a buscar  hypericum perforatum, l'herba de Sant Joan.
A la que la tinguem seca,  farem un execel.lent Oli de Cops, ja us en passaré la recepta!

VINYES 2010




La pluja d'aquesta temporada, ha fet que la lluita que mantenim cada any amb l'herba, hagi sigut  aquesta primavera  encara més titànica.

Han calgut passades de tractor amb l'intercepa i al ser un cep tan jove i dèbil encara, no em pogut evitar moltíssimes hores d'anar-ho fent a mà.

La paciència que vam tenir posant tots els protectors de plàstic, ha servit de molt, aquest any, hem guanyat al gran rossegador de la Vall d'Horta,  el conill.

Les fotos d'aquesta tarda, mostren com n'estàn de guapos els camps i de grans, els ceps plantats aquest març.

dilluns, 7 de juny del 2010

LA CITA D'AVUI

Un problema amb la màquina de fer fotos, no ens permet posar-vos al dia de la feina que fem aquests dies a l'hort, a la vinya i als tallers. L'anterior setmana,  van venir a viure una jornada d'hort, els grups de p-4 de l'escola del Carme de Sabadell, i ahir, vam estar fent un taller de planter al jardí botànic de Barcelona.
I esperant les fotos de tot plegat,  us deixo aquesta cita de Ciceró, que vaig trobar ahir:


L'agricultura és la professió
pròpia del savi,
la més adient al senzill,
l'ocupació més digna
per a tot home lliure.


CICERÓ

dimecres, 2 de juny del 2010

LA UES ENS VISITA!

Al llarg dels dimarts del mes de maig, a la Unió Excursionista de Sabadell, s'ha realitzat la segona edició del curs, impartit per Marina Antúnez Ferrer, d'horta al balcó.

Com a sortida de final de curs, vam tenir la sort, que la Marina, es fixés en la Masoveria del Marquet i ens vinguessin a visitar.



I així, la Marina amb  uns 30 alumnes del curs, acompanyats per l'Adrià, van poder passejar pels horts, observant el què hi tenim plantat, com ho hem organitzat,  el sistema de reg, les eines que solem utilitzar,  fins i tot, plegats, vam podar  les tomaqueres.


Finalment, vam fer un taller, que es centrava en posar a la pràctica, el que els alumnes havien après al llarg del curs: fer el muntatge d'una taula de cultiu: desde la instal.lació del reg fins a la plantada. Per fer-ho, vam parlar i observar diferents tipus de terra, de sitemes de reg, d'aprofitament d'aigua...


Gràcies a tots i totes per l'entusiasme, en especial, a la Marina, per cedir-nos les fotos que veieu en l'entarda i, sobretot, per posar tantíssima il.lusió i dedicacó al  seu curs: L'hortet al balcó